Staden satsar på basket

Publicerad:

Stockholms stad tillsammans med Svenska Basketbollförbundet avsätter 23 miljoner kronor för ett fempunktsprogram i utvalda stadsdelar.

Den gemensamma satsningen ska pågå under tre år och innehåller samverkans- och trygghetsinsatser med basket som gemensam nämnare i utvalda stadsdelar. Fem-punktsprogrammet innehåller även en ansökan om att arrangera ett gruppspel i EM 2027 för damer i Avicii Arena. Beslut om EM fattas av FIBA Europe (Europeiska Basketbollförbundet) i november 2024, men oavsett EM i Stockholm eller inte kommer förbundet och staden fortsatt jobba med övriga gemensamma insatser.

– Basket är Stockholms näst största lagsport som når många målgrupper och får unga i rörelse. Förutom en ansökan om att arrangera ett gruppspel i EM, gläds jag särskilt åt att vi tillsammans med Svensk Basket ska genomföra satsningar för att få fler unga stockholmare att börja spela basket, arrangera årliga landskamper och streetbasketturneringar, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.