Staden uppmärksammar den 7 april

Publicerad:

Söndag den 7 april är det sju år sedan terrorattentatet på Drottninggatan. Stockholms stad uppmärksammar dagen med en kransnedläggning på Sergels torg vid den plats där minnesmärket kommer att finnas.

Dådet på Drottninggatan 2017 kommer för alltid ha en plats i mångas minne och årsdagen är ett tillfälle att minnas alla som på olika sätt drabbades. Staden uppmärksammar dagen med en kransnedläggning på Sergels torg. Blommor och föremål som lämnas på Drottninggatan och på torget blir kvar till morgonen efter då de flyttas till Skogskyrkogården.

På Sergels torg kommer ett minnesmärke för händelsen att placeras i form av ett konstverk. Arbetet med konstverket Sanctuary/Fredad plats pågår och färdigställs 2025.

Konstverket skapas av konstnärerna Ann-Sofi Sidén och Mats Fahlander och tas fram i samverkan med Stockholm konst, stadens verksamhet för konst i offentliga miljöer.