Grafik: Microsoft

Net Zero Challenge: Stockholm – framtidens stad i Minecraft

Publicerad:

Uppdaterad:

Hela 250 bidrag lämnades in när stadens skolor tog sig an Net Zero Challenge: Stockholm – en miljö- och klimatutmaning i Minecraft! I samband med stadens högnivåmöte i klimatfrågor den 1 juni välkomnade Stockholms stad de tre vinnarna till en prisutdelning i Stadshuset.

Net Zero Challenge: Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Mojang Studios. I april bjöds grund- och gymnasieskolor in till utmaningen och elever gavs möjlighet att i Minecraft designa lösningar för en mer hållbar stad.

Eleverna skapar innovativa lösningar för att sänka koldioxidavtrycket i staden – ett sätt att utbilda och engagera unga i hur vi kan förbättra klimatet. Eleverna utforskar staden och möter experter som delar kunskap som kan vara till hjälp i arbetet.

Tre vinnande bidrag utvalda

Hela 250 bidrag lämnades in från skolor runt om i Stockholms stad. Bland dessa valde en jury med representanter från utbildningsförvaltningen och Minecraft Education ut vinnare i tre åldersklasser:

  • Elever från klass 3B Gubbängsskolan
  • Elever från klass 5:1 Eiraskolan
  • Elever från klass 8B Gubbängsskolan

Den 1 juni välkomnades eleverna och deras lärare till Stadshuset och eleverna fick ta emot pris för sina fina bidrag från finansborgarrådet.

Ta del av finalistbidragen via länken.

Läs mer om Net Zero Challenge: Stockholm på Pedagog Stockholm.