Grafik: Microsoft

Net Zero Challenge: Stockholm – framtidens stad i Minecraft

Publicerad:

Uppdaterad:

Hela 250 bidrag lämnades in när stadens skolor tog sig an Net Zero Challenge: Stockholm – en miljö- och klimatutmaning i Minecraft! I samband med stadens högnivåmöte i klimatfrågor den 1 juni välkomnade Stockholms stad de tre vinnarna till en prisutdelning i Stadshuset.

Net Zero Challenge: Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Mojang Studios. I april bjöds grund- och gymnasieskolor in till utmaningen och elever gavs möjlighet att i Minecraft designa lösningar för en mer hållbar stad.

Eleverna skapar innovativa lösningar för att sänka koldioxidavtrycket i staden – ett sätt att utbilda och engagera unga i hur vi kan förbättra klimatet. Eleverna utforskar staden och möter experter som delar kunskap som kan vara till hjälp i arbetet.

Tre vinnande bidrag utvalda

Hela 250 bidrag lämnades in från skolor runt om i Stockholms stad. Bland dessa valde en jury med representanter från utbildningsförvaltningen och Minecraft Education ut vinnare i tre åldersklasser:

  • Elever från klass 3B Gubbängsskolan
  • Elever från klass 5:1 Eiraskolan
  • Elever från klass 8B Gubbängsskolan

Den 1 juni välkomnades eleverna och deras lärare till Stadshuset och eleverna fick ta emot pris för sina fina bidrag från finansborgarrådet.

Ta del av finalistbidragen via länken.