Den nyrenoverade simhallen. Foto: Mattias Ek.

Nu öppnar Forsgrénska i Medborgarhuset

Publicerad:

Uppdaterad:

Nu kan du ta ett dopp i Forsgrénska badet, som är först ut att öppna av de publika verksamheterna i det nyrenoverade Medborgarhuset.

– Det är verkligen roligt att äntligen få öppna upp Forsgrénska badet. Du som besöker badet och idrottshallen kommer att uppleva en helt ny och uppfräschad miljö. Två nya simundervisningsbassänger med höj- och sänkbar botten och ett toppmodernt gym känns extra roligt att kunna välkomna våra besökare till. Flexibilitet och tillgänglighet är viktiga ledord för oss i det vi nu erbjuder, säger Niklas Pettersson, avdelningschef för idrottsverksamhet inomhus på idrottsförvaltningen.

En tillgänglig simhall för alla

Simhallen, mitt i hjärtat av huset, har tillgänglighetsanpassats. Nivåskillnaderna runt bassängerna har tagits bort och omklädningsrummen finns nu på samma våning som bassängerna. Badet har nya flexomklädningsrum så att alla besökare har möjlighet till omklädning och med full tillgänglighet för funktionsnedsatta.

Simhallen har också ett nytt vattenreningssystem och de nya fönstren skapar ett bättre inomhusklimat.

En våning ner finns ett toppmodernt gym och gruppträningssalar. Idrottshallen, som ligger ovanför simhallen, har renoverats. Golvet har bytts ut, väggarna har fått tillbaka sin originalkulör och läktaren har byggts om. Hallen har fått ny ventilation som ger bättre luft och temperatur.

– Det här är verkligen en fantastisk byggnad som alla borde besöka, både för att ta del av byggnadens spännande arkitektur, kulturhistoriska värden och för att delta i verksamheterna. Det är inte lätt att göra förändringar i en äldre byggnad för att möta nya moderna krav, men jag är stolt över hur vi har lyckats lösa det i Medborgarhuset, med smarta lösningar och subtila tillägg säger Anders Kindberg, fastighetsdirektör i Stockholms stad och fortsätter:

– Forsgrénska badet är ett fint exempel på det, men också sättet vi lyckats sammanfoga de tidigare separata delarna av huskropparna för att skapa fler publika och gemensamma vistelseytor som kommer främja samarbetet mellan såväl besökarna som husets olika verksamheter.

Fler verksamheter öppnar snart

Kulturskolans terminskurser startar måndagen den 31 augusti och Tranströmerbiblioteket öppnar den 22 september. Andra verksamheter och restauranger öppnar successivt efter det.