Prata med din stad på Järvaveckan!

Datum:

Tid:

Plats: Spånga IP, Solhems hagväg 2, Spånga

Den 29 maj–1 juni medverkar Stockholms stad på Järvaveckan. Staden har ett eget tält där vi välkomnar alla besökare att prata med oss i en mängd frågor. Välkommen att prata med din stad!

Välkommen till Stockholms stads tält på Järvaveckan – vi finns på plats onsdag till lördag på Spånga IP.

Här kan du träffa oss och prata om

 • jobb och sysselsättning
 • barn, unga och utbildning
 • kultur, idrott och fritid
 • bostäder
 • stadsutveckling
 • hur du kan påverka och delta i dialog.

Jobb och sysselsättning

 • Vägar till jobb och utbildning. Alla kan utifrån sina förutsättningar och med rätt stöd, arbeta och studera. På Järvaveckan får du tips, inspiration och stöd för att komma närmare jobb eller studier oavsett vad du har för behov av stöd.
 • Starta företag. Hos Starta eget Stockholm får du gratis rådgivning av professionella experter kring dina funderingar om eget företagande. 90 rådgivare med olika branschinriktningar som tillsammans talar 15 språk står redo att hjälpa dig oavsett vilka frågor du har. Besök oss och få rådgivning på plats!

Barn, unga och utbildning

 • Mini Maria Stockholm vänder sig till ungdomar och föräldrar och har rådgivning och samtal om alkohol och droger. Har du som är ung eller förälder frågor eller behöver rådgivning om alkohol och droger? Kom och prata med oss!
 • Stödcentrum vänder sig till unga som blivit utsatta eller bevittnat brott samt deras anhöriga Har du eller någon anhörig varit med om eller bevittnat brott? Vi finns här för dig!
 • Första linjens socialtjänst arbetar med förebyggande stöd och insatser till barn, unga och deras vårdnadshavare. Kom och prata med oss om hur vi bidrar till en trygg uppväxt för Järvas barn och unga!
 • Skola och förskola. Järvas barn i fokus, från förskola till gymnasiet: Kom och prata med oss om förskolan, grundskolan och gymnasieskolan! Vi berättar om hur en dag på förskolan ser ut och hur du gör för att hitta information om, och ansöka om förskoleplats. Barn har möjlighet att svara på ett quiz om förskolan och de som deltar får ett pris! Du träffar också elever och medarbetare från grundskolor och gymnasier. På plats finns även SISAB, som äger, bygger och förvaltar stadens förskolor och skolor och gärna vill höra vad du tycker om din skol- och förskolebyggnad.
 • Unga utanför arbetsmarknaden är temat på ett seminarium tillsammans med Rädda Barnen den 30 maj på seminariescenen där staden diskuterar hu runga kommer i arbete. 

Kultur, idrott och fritid

 • Aktiviteter för många. Kom och prata med oss om stadens stora utbud av aktiviteter för en meningsfull fritid! Vi berättar om de olika typer av fritidsaktiviteter som staden erbjuder inom kultur, idrott och barn- och ungdomsverksamheter. Den 29 maj och den 30 maj uppträder Kulturskolan i Järva på huvudscenen på området.
 • Fritidsutbud för unga med funktionsnedsättning. Här kan du också få veta mer vilket fritidsutbud det finns för barn och unga med funktionsnedsättningar. Vi delar ut sommarlovskatalogen som är full av tips på aktiviteter i Järva under sommaren.
 • Kollo och Kulturskolan. Kom och träffa våra kolloledare som anordnar lekar och quiz på grönområdet! Eller kom förbi och prata med Kulturskolan i Järva och njut av elevernas dansshow på stora scenen.
 • Gym och fritid. Alla dagar under Järvaveckan kommer barn och unga kunna delta i aktiviteter med hjälp av utrustning från Fritidsbiblioteket samt testa olika typer av träning vid gymcontainern vid fotbollsfältet på Spånga IP. Vid gymcontainern kommer vi svara på frågor kring träning, visa övningar, ha utmaningar, tävlingar och olika typer av träningspass.

Bostäder

 • Träffa Svenska Bostäder. Kom och prata med oss – om ditt boende, om din dröminnergård, om hur du tror att vi bor om 80 år, eller vad som helst. Vi vill veta vad du tycker! Vare sig du är hyresgäst, lokalkund eller "bara" stockholmare ska du ha möjlighet att komma till tals och vara med och påverka Svenska Bostäder.
 • Träffa Familjebostäder. I våra områden hjälps vi åt att hålla rent, snyggt och därmed tryggt. Till exempel genom att se till att grovsopor sorteras på rätt ställe, antingen i miljörum/miljöstugor eller i återvinningscentraler. Kan du själv sortera rätt? Testa dina kunskaper hos oss!
 • Tillsammans med Stockholmshem arrangerar Familjebostäder och Svenska bostäder ett seminarium den 31 maj i livestreamingtältet på området.
 • Så söker du bostad. Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar hyreslägenheter i både Järva och resten av Stockholmsregionen. Vi hjälper dig om du vill registrera dig som bostadssökande och tipsar om hur du ökar dina chanser att få en bostad.
 • Träffa SHIS Bostäder. I nära samarbete med stadsdelarna tillhandahåller SHIS Bostäder trygga boendelösningar och boende med stöd för stockholmare som av olika skäl hamnat utanför den ordinarie bostadsmarknaden. Vi berättar om våra boendeformer och om ”Vägen till egen bostad” – vårt arbetssätt för att rusta våra hyresgäster för eget boende på den ordinarie bostadsmarknaden.

Stadsutveckling

 • Järva begravningsplats. Livet i Stockholm handlar också om det som händer när någon dör. I höst öppnar Stockholms nya begravningsplats och naturområde vid Granholmstoppen på Järvafältet – en framtida plats för alla. Vi visar hur det kommer att se ut.
 • En stad i förändring. Tillsammans bygger vi en sammanhållen stad som är attraktiv, hållbar och levande med en blandning av bostäder, skolor och förskolor, verksamheter och mötesplatser. I den stora modellen över Järva visas vilka bostadsprojekt som är på gång.

Hållbarhet och miljö

 • Stockholm Vatten och Avfall levererar dricksvatten till stockholmarna, renar avloppsvatten och hanterar ditt avfall. SVOA finns på Järvaveckan med Återbruket Rinkeby, där du kan hämta återbrukade saker – helt gratis! Vi berättar även varför du inte ska spola ner fett i avloppet. Du hittar SVOA intill stadens tält, på Torghandeln, sektion C.

Så kan du påverka i Järva

 • Vad är viktigt för dig i ditt område? Hur kan du som bor i Järva vara med och påverka vad som händer i ditt stadsdelsområde? Kom och prata med oss om vad som engagerar dig!
 • Tyck till om din trafik- och utemiljö. Trafikkontoret ansvarar för gator, torg, gångbanor, cykelbanor och vissa parker, till exempel Järvafältet. Du som bor i Järva kan hjälpa till genom att rapportera till exempel nedskräpning, klotter eller skadegörelse i Tyck till-appen. Prata om trafik- och utemiljön i Järva med oss, eller tyck själv till i appen på plats!

Välkommen in och prata med din stad på Järvaveckan!

På Järvaveckans webbplats finns det samlade programmet för andra utställare på Järvaveckan.

Kategorier: