Stockholm deltar när hela Sverige plockar skräp

Publicerad:

Uppdaterad:

Lördag den 16 september är det dags för Håll Sverige Rents kampanj Hela Sverige plockar skräp, som här blir Hela Stockholm plockar skräp. Alla som vill kan engagera sig genom att hjälpa till att plocka allt skräp vi ser.

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Samma dag är det också World Cleanup Day. Människor över hela världen går samtidigt ut den 16 september och plockar skräp. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och bokstavligen tar saken i egna händer. Tillsammans gör vi Stockholm renare.

Så här kan du delta

Det finns flera sätt att slänga det du har plockat. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!

  • Sortera skräpet och lämna det till återvinning, men tänk på att på en återvinningsstation kan du bara lämna förpackningar, inget annat skräp hör hemma där. När du återvinner minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser.
  • Ta med skräpet hem och lägg det i restavfall eller källsortera det.
  • Släng ditt upplockade skräp i närmaste papperskorg där det finns plats.
  • Ifall du inte har möjlighet att ta med dig upplockat skräp, lämna det vid någon av stadens papperskorgar. Använd appen Tyck till för att berätta för oss var skräpet står.