Foto: EBU

Loreen kommer till Kungsträdgården för att firas

Publicerad:

Uppdaterad:

På tisdag den 16 maj klockan 16.00 firas att Loreen vann Eurovision Song Contest. Firandet sker på Kungsträdgårdens scen i samband med Kulturskolans dag i Stockholm. SVT sänder direkt från firandet där Loreen uppträder med vinnarlåten Tattoo.

– Det är fantastiskt roligt att få välkomna Loreen hem efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och därmed hämtat hem tävlingen till Sverige nästa år. Loreen gjorde en enastående insats och ska firas ordentligt i Kungsträdgården, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad. 

Efter ett starkt framförande skrev Loreen historia när hon på lördagskvällen blev den första kvinnan att vinna Eurovision Song Contest två gånger. Det blev samtidigt Sveriges sjunde vinst genom tiderna och gör därmed Sverige tillsammans med Irland till de länder som vunnit flest gånger.

Senaste gången Sverige vann var när Måns Zelmerlöw tog hem segern 2015. Då valdes Stockholm som värd för Eurovision 2016 och Stockholm genomförde en fantastisk Eurovisionfest tillsammans med SVT och alla samarbetspartners.