Ukrainska flaggor vid Stadshuset

Publicerad:

Uppdaterad:

Idag flaggar Stockholms stad vid Stadshuset för att visa solidaritet med Ukraina på årsdagen av Rysslands invasion. Se finansborgarrådet Karin Wanngårds hälsning till det ukrainska folket.

Flaggningen vid Stockholms stadshus är för att visa solidaritet med Ukraina på årsdagen av Rysslands invasion, även Glasobelisken vid Sergels torg har idag blå och gul belysning.

 

Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngårds hälsning är ett initiativ inom ramen för Eurocities. Borgmästare runtom i Europa sänder idag liknande hälsningar till Ukraina för att visa sitt stöd. Se filmen med borgmästarnas hälsningar på Eurocities webbplats.

Diktläsning för Ukraina

Biblioteken i Stockholm uppmärksammar också årsdagen. Poeter, översättare och bibliotekarier läser idag dikter ur En antologi för Ukraina på tio bibliotek. Det är Farsta, Hornstull, Kista, Kungsholmen, Skärholmen, Stadsbiblioteket, Tranströmer, Vällingby, Hässelby Gård och Rinkeby. Andra bibliotek medverkar via sociala medier.

Samarbetsavtal med Kiev

Kommunstyrelsen antog i mars 2022 en skrivelse om ett vänortssamarbete med Kiev som stöd i den framtida återuppbyggnaden av den ukrainska huvudstaden. När tiden så är möjlig kommer staden och Kiev teckna ett samarbetsavtal huvudstäderna emellan.