Foto: Handbollslandslaget, Christoffer Borg-Mattisson.

VM i handboll – så mycket mer än idrottsfest

Publicerad:

Nu pågår VM i handboll för fullt i Sverige och Polen. Handbollsfesten avslutas med finalspel på Tele2 Arena den 25–29 januari.

Ett idrottsmästerskap handlar inte bara om det som sker på tävlingsarenan. Det är också ett tillfälle att väcka engagemang, nyfikenhet och stolthet samt bidra till en positiv förändring i viktiga frågor.

Satsningar för att inspirera till ökad rörelse

Elever i årskurs 4 och 5 har bjudits in till Lilla VM, aktiviteter med fokus på handboll och rörelse för att inspirera till en hälsosam livsstil. På ett lekfullt sätt har eleverna fått prova på att skjuta, studsa och spela handboll.

Projektet Framtida ledare är ett annat exempel. Det är en satsning i Stockholms handbollsföreningar för att fånga upp och vidareutveckla ungdomar som är eller vill bli ledare för barn och unga. Med fler ledare kan också fler barn börja spela handboll.

Båda projekten är delar i ett socialt hållbart projekt som Handboll Öst genomför med lokala handbollsföreningar med stöd av Stockholms stad, som en del viktig del i stadens insatser inför och under handbolls-VM.

Välkommen till aktiviteter på stan

Inför och under finalhelgen äger flera aktiviteter rum, bland annat i Gallerian, Globen Shopping, Skärholmen centrum och Kista centrum. Det är olika aktiviteter, men alla har så klart handbollskoppling.

Läs och inspireras av vad som händer i samband med mästerskapet.

Stora evenemang är viktiga för Stockholm

Stora evenemang är viktiga för Stockholm. De skapar en stolthet och känsla av delaktighet hos oss alla stockholmare. De positionerar också staden nationellt och internationellt, så att fler besökare, företag och investerare upptäcker vår stad.

Handbolls-VM 2023 är årets största idrottsevenemang och matcher spelas i flera svenska och polska städer. Stockholm kommer även stå värd för VM i ishockey 2025, och ett arbete pågår att även få arrangera EM i fotboll 2025.