Gå en ljuspromenad i vintermörkret

Publicerad:

Uppdaterad:

Stockholm blir ljusare när en miljon energismarta juleljus lyser på olika platser i city i årets upplaga av Stockholmsjul.

Stockholmsjul invigdes den 12 november och julbelysningen är tänd fram till i januari. Den monteras ner 13–31 januari.

I år kommer julbelysningen begränsas något genom att vara släckt nattetid vardagar vilket ger en 30-procentig energibesparing. Julbelysningen är samtidigt fortsatt viktig för trivsel och trygghetsupplevelsen i Stockholm.

Ljuspromenadkarta

Precis som tidigare finns även i år en ljuspromenadkarta. Du kan hämta den gratis på flera utlämningsställen eller ladda ned den digitalt som pdf.

Ökar trygghet och framkomlighet

Även stadsdelarnas jul- och dekorationsbelysning är tänd i år. Julbelysningen bidrar till att göra mörka platser mer belysta och ökar tryggheten och framkomligheten. Den är ett uppskattat inslag i stadsbilden. Jul- och dekorationsbelysningens drifttider anpassas efter behov och kan förkortas för att använda mindre energi.