Stockholms stad värd för antiterrorkonferens

Publicerad:

Stockholms stad är värd för det internationella nätverket CTPN:s årliga konferens nu i maj. Till mötet kommer ledare för städer och organisationer för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att förhindra terrorism.

Vid konferensen deltar Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, och Alexandra Göransson, biträdande stadsdirektör tillsammans med representanter från bland annat FN, EU-kommissionen, London, Barcelona, Bryssel och New York.

– Tillsammans med städer som New York, London och Bryssel arbetar vi sedan flera år tillbaka för att förbättra vår krisberedskap och förmåga att förebygga terrorism. Vi delar erfarenheter och lär av varandra. Årets tema, cyberhot, har inte blivit mindre aktuellt efter Rysslands invasion av Ukraina, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

– Stadens kontinuerliga arbete med säkerhet och förmåga att hantera kriser är en förutsättning för att Stockholm ska fortsätta vara en av världens tryggaste och säkraste huvudstäder. Konferensen blir ett värdefullt tillfälle för att diskutera frågorna och ta del av praktiska erfarenheter och akademisk expertis, säger Alexandra Göransson, biträdande stadsdirektör i Stockholms stad.

Nätverket samlar städers perspektiv

Inom ramen för nätverket Counter Terrorism Prepardness Network (CTPN) möts ledare och experter från Europa och Nordamerika för att med gemensamma krafter bygga motståndskraft och säkra våra städer och samhällen.

Internationell forskning och gemensamt lärande är en viktig del i CTPN:s verksamhet. Nätverket för samman politiker, tjänstemän och experter, och erbjuder en delad plattform för kunskapsutbyte.

Läs mer om nätverket på CTPN:s officiella webbplats.

Så arbetar vi med säkerhet och krisberedskap

Som grund för stadens säkerhetsarbete finns Stockholms stads säkerhetsprogram 2020–2023. Läs mer om arbetet.

Säkerhet och krisberedskap