SM-guldmedaljörer och ungdomsledare hyllas i Stadshuset

Publicerad:

Under kvällen den 11 maj hyllas Stockholms SM-guldmedaljörer från 2021 och årets ungdomsledarstipendiater i Stadshuset. I år är det 136 svenska mästare och nio ungdomsledarstipendiater som firas.

Sedan 2005 hyllas årligen Stockholms SM-guldmedaljörer i Stockholms stadshus. Även årets ungdomsledarstipendiater hyllas vid ceremonin.

Mottagningen är för medaljörer och deras närmaste ledare som representerar och tävlar i en förening med säte i Stockholms stad. Under åren 2005–2021 har omkring 3 800 SM-guldmedaljörer tilldelats den unika medaljen.

Ungdomsledarstipendiaterna tillhör också föreningar med säte i Stockholms stad. Juryn tittar särskilt på värdefulla ledaregenskaper, som att man är en bra förebild, är inkluderande och har varit ledare under en längre period. Ungdomsledarstipendier har delats ut av staden sedan början på 70-talet.

– Vi är stolta att få välkomna stadens svenska mästare och ungdomsledarstipendiater till ceremonin i Stockholms stadshus. De är viktiga förebilder för våra barn och unga och har därmed stor betydelse för vårt föreningsliv. Jag ser fram emot mottagningen som är en av årets höjdpunkter, säger Karin Erlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Medaljer och stipendierna delas ut av stadens idrottsborgarråd Karin Ernlund och idrottsdirektör Marina Högland vid den högtidliga ceremonin i Prinsens galleri under onsdagskvällen.

– Det är så många fina prestationer de gör, våra svenska mästare och ungdomsledare från stadens idrottsföreningar. De som firas representerar både den breda och den mer prestationsinriktade delen av idrotten, varför känns det extra roligt att få bjuda in dem samlat till Stadshuset för att säga grattis, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.