Från vänster: Idrotts- och integrationsborgarråd Karin Ernlund (C), trafikborgarråd Daniel Helldén (MP), finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), Ukrainas ambassadör Andrij Plachotnjuk, socialborgarråd Jan Jönsson (L) och äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD).

Invigning av Fria Ukrainas plats

Publicerad:

Den 30 maj invigdes en del av Mariebergsparken som framöver kommer heta Fria Ukrainas plats.

Stockholms stad har sedan krigets början visat solidaritet med det ukrainska folket på olika sätt. Ett symboliskt men viktigt steg i detta arbete har varit att hantera den stora mängd förslag som rörde namnbyten på platser i området nära den ryska ambassaden. Igår, den 30 maj, invigdes därför platsen som framöver kommer att heta Fria Ukrainas plats.

Fria Ukrainas plats är redan idag en plats som använts för att visa solidaritet med ukrainska folket och protestera mot den ryska invasionen.