Sergels torg blir Gröna plattan

Publicerad:

Uppdaterad:

Den 2–5 juni förvandlas Sergels torg till Gröna plattan. Hur kan vi alla bidra till bättre miljö och klimat? Ta del av forskning, kunskaper och praktiska tips om miljö och klimat. I en specialbyggd trädgård kan man lära sig om biologisk mångfald och i en cykelhubb går vi loss på allt kring cykling.

I samband med att Stockholm är värdstad för FN-konferensen Stockholm +50 –  som uppmärksammar att det är 50 år sedan världssamfundet höll sin allra första miljökonferens just i Stockholm – vill staden erbjuda Gröna plattan.

Programledare Fritte Fritzon möter inbjudna gäster i 30 olika samtal. Vi får höra forskare från bland annat MIT, KTH och Stockholm Resilience Center vid Stockholms universitet. Experter inom så vitt skilda områden som entreprenörskap, pollinering och jämställdhet ger perspektiv, liksom trädgårdsmästare, kockar och en biskop! Det kommer finnas flera möjligheter under dagarna att prata med stadens tjänstepersoner som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor. Du kan också göra ett studiebesök i Norra Djurgårdsstaden, en stadsdel med många spännande hållbarhetslösningar.

Särskilda workshops erbjuds för de unga, till exempel en där man kan prova på biomimikry – ett sätt att efterlikna fiffiga lösningar i naturen.

För barnen finns trädgårdspyssel där de kan rulla fröbollar, skapa bihotell och plantera. Vattenmannen och Speed hälsar på både på scenen och i trädgården, och det blir underhållning från Kulturskolan Stockholm.

Ta del av programmet på webbplatsen upplev.stockholm.