Stockholm krokar arm för tillväxt i hela landet

Publicerad:

Uppdaterad:

I Västerbotten sker nu en kraftig expansion av jobb- och utbildningsmöjligheter. Därför krokar Stockholm arm med Skellefteå för att säkra tillväxt och grön omställning i hela Sverige.

Det är en låg arbetslöshet i Västerbotten, och regionen vänder sig därför till storstadsregionerna runt Stockholm, Göteborg och Malmö för att hitta det man söker. Det gör man via projektet Relocate, som erbjuder personer stöd kring arbete, yrkesutbildning, flytt, boende och att komma in på ett bra sätt på den nya orten.

– Den gröna omställningen innebär stora möjligheter för tillväxt och arbetsmarknad i hela landet. När ett företag som Northvolt etablerar sig med arbetsplatser på flera orter i Sverige måste vi samarbeta mellan kommuner och regioner för att klara kompetensförsörjningen. Genom projektet Relocate kan vi kroka arm städer emellan för att klara den gröna omställningen, skapa möjligheter för fler att ta sig in på arbetsmarknaden och få hela Sverige att leva, säger Karin Ernlund, arbetsmarknads- och integrationsborgarråd i Stockholms stad.

Informationsmöte för intresserade stockholmare

Behöver du en nystart och kan tänka dig att flytta till Skellefteå? Via projektet Relocate kan du få hjälp kring arbete, yrkesutbildning, flytt, boende och att komma in på ett bra sätt på den nya orten.