Fotograf: Yanan Li

Gröna Lund nominerat till årets Stora Turismpris

Publicerad:

Uppdaterad:

Gröna Lund är Stockholms läns nominering till Stora Turismpriset. För nomineringen står Visit Stockholm och Region Stockholm.

Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Årets alla nominerade är aktörer som lyckats ställa om verksamheten i spåren av pandemin. Vinnaren utses den 24 november.

- Det är jätteroligt att Gröna Lund nominerats till Stora Turismpriset 2021. Grönan har i generationer varit ett självklart besöksmål under sommaren och bidragit till att göra Stockholm attraktivt att bo i och att besöka. Nöjesparken erbjuder också för många det första viktiga steget in på arbetsmarknaden, säger Anna König Jerlmyr finansborgarråd i Stockholm.

Under pandemin har Gröna Lund utvecklat sin verksamhet och haft ett engagemang i utvecklingen av Djurgården som destination. De förändringar som Gröna Lund har gjort är långsiktiga lösningar som bidrar till en hållbar utveckling.

- Gröna Lund har under pandemins tuffa förutsättningar arbetat hårt med innovation för att ställa om och skapa grund för en lönsam verksamhet på ett långsiktigt och hållbart sätt. Gröna Lund är en motor för Djurgårdens och hela Stockholms utveckling som destination. Det är viktigt för oss att uppmärksamma deras arbete och hur de generöst delar med sig av sina lärdomar, säger Caroline Strand, VD för Visit Stockholm.

Om Stora Turismpriset

Varje år delas Stora Turismpriset ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. De nominerade till årets Stora Turismpriset är inspirerande exempel på företag som ställt om i spåren av pandemin.