Från vänster: Karin Ernlund, idrottsborgarråd i Stockholm, Mathias Tegnér, ordförande Stockholms Ishockeyförbund, Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm, Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet

Ishockey-VM 2025 spelas i Stockholm

Publicerad:

Uppdaterad:

Svenska Ishockeyförbundet har valt Stockholm som huvudort för VM 2025. Här ska Sveriges gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och VM-finalen spelas.

Sverige kommer att arrangera världsmästerskapet i ishockey för herrar tillsammans med det danska ishockeyförbundet.

– Jag är mycket stolt att få välkomna ishockey-VM till Stockholm 2025. Det är glädjande för stockholmarna och viktigt för näringslivet att vi nu har ett VM att se fram emot. Stockholm är en attraktiv stad som bjuder på upplevelser för både stockholmare och besökare. Stora evenemang bidrar till vår ekonomi och lockar viktiga investeringar, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

Ett stort mästerskap ger nya affärsmöjligheter, samarbeten och förutsättningar för näringslivet att delta brett. Evenemanget ger dessutom stor synlighet och skapar marknadsföringsytor kopplat till Stockholm som företagsplats vilket stärker näringslivets konkurrenskraft.

– Ishockeyn i Stockholm växer och utvecklas, inte minst på tjejsidan. Att välkomna ishockey-VM för herrar till Stockholm kommer ge en extra växel i samarbetet med ishockeyföreningarna. Ett samarbete som kommer att skapa ett fantastiskt mästerskap, men också bidra till inspiration och positiva effekter som kommer ge mycket tillbaka till Stockholmshockeyn långt efter att medaljerna delats ut, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd i Stockholm.

VM 2025 genomförs alltså tillsammans med det danska ishockeyförbundet, och även där har man utsett värdstad – Herning. I Herning kommer en av de två grupperna och två av de fyra kvartsfinalerna att avgöras.