Konstverket Flygande mattan av Cilla Ramnek. Foto: Clément Morin.

Invigning av Sommar på Sergels torg

Publicerad:

Idag invigdes Sommar på Sergels torg. Syftet är att skapa en levande och inbjudande plats för stockholmarna att vistas på. Upptäck årets program och upplevelser.

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr invigde idag sommaren i city mitt på Sergels torg. Under invigningen berättade konstnären Cilla Ramnek om sitt 580 kvadratmeter stora konstverk Flygande mattan och DJ Blues, som också gjort årets EM-låt, spelade låtar under en lunchsession.

– Det händer fantastiskt mycket just nu på Sergels torg och kreativiteten står i fokus hela sommaren. På Sergels torg investerar vi långsiktigt i stadsmiljön och samverkar med fastighetsägare, konstnärer, polisen, handlare och många fler för att skapa en levande och trygg plats. Genom musik, konst och upplevelser kan vi äntligen bjuda in stockholmare och besökare till city efter en lång tid av restriktioner, sa Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

Under våren har utställningar och konstverk tagit plats på torget i syfte att skapa en attraktiv offentlig plats. Sommarens program fortsätter att bjuda på konst och kultur, bland annat DJ-spelningar, tillfälliga konstverk, stadsvandring och ljudpromenad. En pop up-park har också tagit plats på torget.

Upptäck vad som händer på Sergels torg under sommaren.

Platssamverkan På Sergels torg

Platssamverkan handlar om att samla olika aktörer för att jobba praktiskt tillsammans med trygghetsskapande, brottsförebyggande och trivselskapande åtgärder. På Sergels torg är en del av det långsiktiga arbetet där Stockholms stad tillsammans med Vasakronan, AMF Fastigheter, City i Samverkan, Axfast och Gålöstiftelsen arbetar tillsammans för att göra Sergels torg till en levande och inbjudande plats att vara och umgås på.