Skärpt eldningsförbud i Stockholm

Just nu är det förbjudet att elda i Stockholms län. Länsstyrelsen har beslutat om skärpt eldningsförbud med anledning av att det är extremt torrt i naturen.

Hyllad ljusfest kommer tillbaka i december

Publicerad:

Uppdaterad:

Under förra årets Nobelvecka genomfördes den uppskattade ljusfesten Nobel Week Lights Stockholm. Sexton ljusinstallationer, varav många var direkt inspirerade av tidigare Nobelpris, gick att se runt om i staden. Nu är det klart att veckan får en fortsättning.

Över 200 000 personer besökte ljusfesten förra året och många fler tog del av installationerna i sociala medier. Årets evenemang planeras till den 4–13 december under Nobelveckan 2021.

– Nobel Week Lights blev mycket uppskattat och uppmärksammat förra året och det var fantastiskt att se de ikoniska Stockholmsbyggnaderna i ett nytt ljus. Det är ett öppet evenemang med stadsmiljön som arena som blir ett välkommet tillskott under besöksnäringens lågsäsong och årets mörkaste tid. Ljusinstallationerna har verkligen potential att utvecklas till en återkommande festival, med en tydlig koppling till Stockholm och den kreativitet och innovationskraft som finns här, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

Evenemanget är en del av Nobelveckans program och genomförs i samarbete med Nobel Prize Museum, med stöd av Stockholms stad och ett flertal övriga partners och belysningsföretag.

Följ arbetet och ta del av förra årets installationer.