Foto: Romus Ramström.

VM i bandy till Stockholm 2022

Publicerad:

Uppdaterad:

VM i bandy för damer kommer att spelas den 9–16 januari 2022 på en av världens bästa isar för bandy, nya Gubbängens skridsko- och bandyhall. Mästerskapet blir historiskt som det första att spelas inomhus.

Sverige är regerande världsmästare och arrangören hoppas på ett stort publikstöd när VM nu ska avgöras på hemmaplan.

– Jag känner en stor stolthet i att välkomna damernas bandy-VM till Stockholm i mitten av januari 2022 och att vår nya anläggning Gubbängens skridsko- och bandyhall som invigdes förra året blir huvudarena för evenemanget, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Arrangör är Svenska Bandyförbundet, Federation of International Bandy och Stockholms stad och Bandyförbund distrikt Stockholm, i samarbete med Stockholms stad. Förberedelserna är i full gång och matcherna kommer att streamas, parallellt med att bland annat prova-på-aktiviteter kommer att genomföras runt om i staden i samarbete med Stockholms bandyföreningar.

– Stockholm är ett av de större bandydistrikten inom svensk bandy. Genom evenemanget hoppas vi engagera våra föreningar och bandyspelare i distriktet och samtidigt inspirera fler att uppleva bandy i världsklass, säger Jan Bergkvist, ordförande för Bandyförbund distrikt Stockholm.