Staden uppmärksammar årsdagen av terrorattentatet

Publicerad:

Idag är det fyra år sedan fem människor miste livet i terrorattentatet på Drottninggatan. Händelsen har satt spår hos många människor. På årsdagen uppmärksammar Stockholms stad minnet av dagen.

Den 7 april lades ett blomsterarrangemang på Segels torg, vid muren mot Kulturhusets fasad. På förmiddagen hedrade kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck, Belgiens ambassadör Hugo Brauwers och Storbritanniens vice ambassadör Peter Ruskin minnet med ett besök på platsen.

Blommor och minnesföremål

Tidigt på morgonen den 8 april samlar staden in föremål och blommor som lagts på platsen. Dessa transporteras sedan till Skogskyrkogården. Där kommer de att tas om hand av kyrkogårdsförvaltningen på samma sätt som man hanterar de blommor och hälsningar som lämnas kvar efter begravningar och minnesstunder som arrangeras i Skogskyrkogårdens kapell.