Dags att söka sommarjobb

Publicerad:

Uppdaterad:

Mellan den 16 februari och 9 mars kan du som är född 2002, 2003, 2004 eller 2005 söka sommarjobb i Stockholms stad.

Du måste vara folkbokförd i kommunen för att söka sommarjobb. Hos oss kan du bland annat jobba i parklek, sköta om stadens utemiljö, delta i ett utvecklingsprojekt, jobba på kontor eller vara ledare på kollo.

För många ungdomar är sommarjobbet det första riktiga jobbet. Det är också en värdefull erfarenhet inför ditt framtida yrkesliv. När du har fått in en fot i arbetslivet är möjligheterna många. Du får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar dig erfarenheter och nya kontakter. Vem vet, kanske får du ett extrajobb om du gör bra ifrån dig?

Sommarjobb är bra på många sätt:

  • Du får erfarenhet som du kan skriva på ditt CV.
  • Du träffar nya människor, både arbetsgivare och andra ungdomar.
  • Du tjänar pengar.
  • Du lär dig nya saker och får ta ansvar.
  • Du bidrar till att Stockholm blir bättre för dem som bor här!