Dags att ansöka till komvux

Publicerad:

Uppdaterad:

Nu är det dags för dig som bor i Stockholm att söka till vårens kurser. Senast den 8 november behöver du skicka in din ansökan.

Visste du att cirka 50 000 stockholmare studerar inom stadens vuxenutbildning varje år? Vi erbjuder 13 000 kurser och över 70 olika yrkesprogram. Du kan studera för att komma in på högskolan, hitta en ny yrkesbana eller för att du är intresserad av ett visst ämne. På Komvux kan du läsa allt från svenska som andra språk till data och naturvetenskapligt basår.

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

Ansökningstid till den 8 november

Vill du börja studera i januari är det dags att skicka in en ansökan nu. Kurserna börjar den 4 januari och du behöver ansöka senast den 8 november.

Studie- och yrkesvägledning

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du själv. Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna.

Stöd inför och under dina studier

Du som är i behov av särskilt stöd ska ha samma möjligheter som alla andra att klara din utbildning. Du kan få stöd inför eller under dina studier om du till exempel har en funktionsvariation eller en livssituation som gör det svårt för dig att klara av dina studier. Du har rätt till stöd och hjälpmedel. Studieteamet kan hjälpa dig, välkommen att ta kontakt med oss!

Kombinationsutbildning – sfi och yrkesutbildning i ett

En utbildning som är ny och inte så välkänd ännu är våra kombinationsutbildningar. Där kan du som läser sfi på nivå 2 C eller D studera svenska samtidigt som du får yrkeskunskaper i det yrke du väljer. Allt för att du snabbt ska kunna komma ut i jobb. Sista ansökningsdag för kombinationsutbildningarna som startar i februari är den 13 december.