Stockholms företagsklimat allt bättre

Publicerad:

Uppdaterad:

Stockholm klättrar rejält i Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner – hela 31 placeringar bättre än föregående år!

Företagare har betygsatt bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter och kommunens service till företagen. Stockholms stad ligger nu på plats 80 bland Sveriges kommuner.

– Tack vare en rad åtgärder för att nå vår målsättning om att ha Sveriges bästa företagsklimat klättrar Stockholm nu uppåt steg för steg. Det här ger mig ett viktigt kvitto att vi är på rätt väg, samtidigt är jag ödmjuk inför att vi har flera saker att jobba vidare med. Det handlar inte minst om den kulturförändring inom stadens organisation som vi påbörjat, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad.

Så arbetar staden med näringslivsfrågor

Stockholms stad arbetar för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för befintliga företag att växa och för nya företag att starta och etablera sig i Stockholm.

Bland annat har staden nyligen tagit fram en näringslivspolicy och ett uppdaterat program för inköp och upphandling för att stärka företagsklimatet i Stockholm.