Stadsmuseet och Medeltidsmuseet öppnar 11 augusti

Publicerad:

Uppdaterad:

Nu öppnar stadens museer igen – med nya utställningar och stadsvandringar till specialpris. Antalet platser är begränsade. Det kan därför vara bra att boka biljett inför besöket.

Såväl museerna som programmen har anpassats för att följa rådande riktlinjer och göra ditt besök tryggt. Bland annat är antalet platser på utställningar och stadsvandringar begränsade, och det är endast möjligt med kontantfri betalning. Fri entré till båda museerna.

Stadsmuseet

Upplev vår stads utveckling under 500 år. Under öppningsveckan 11–15 augusti ges en mängd olika stadsvandringar till specialpriset 30 kronor. Museet har utökade öppettider med kvällsöppet både tisdagar och torsdagar.

Nya fotoutställningar, Ulf Lundins Dag för dag och Lars Epsteins Stockholm, ger personliga skildringar av en stad i förändring. Det blir också berättarlördagar på gården, historisk kroki och en ny föreläsningsserie om Stockholmsarkitektur med Martin Rörby. Salongens nylanserade och bemannade bibliotek och forskarrum erbjuder litteratur och program om vår stad.

Medeltidsmuseet

Museet är byggt kring det unika fyndet av Gustav Vasas stadsmur. Här kan besökarna uppleva stadens tidiga historia genom fornlämningar, uppbyggda miljöer, konstverk och föremål.

Den nya utställningen Stockholms blodbad 500 år berättar om den invecklade maktkampen om Sveriges tron. Museet ger även visningar av utställningen och stadsvandringar kring de blodbesudlade platserna och om personerna i dramats centrum. De populära gratisvandringarna på onsdagar om Slussens historia och arkeologiska fynd fortsätter.