Nu öppnar Starta eget Stockholm

Publicerad:

Uppdaterad:

Den 15 juli 2020 öppnar Starta eget Stockholm – en tjänst där du som vill starta eget företag i Stockholm kan välja mellan olika nyföretagarrådgivare.

– Idag uppger hälften av stockholmarna att de vill starta företag men endast ett fåtal gör det. Ett dynamiskt näringsliv i Stockholm kräver nya möjligheter för att så många som möjligt ska kunna starta egna företag. Genom Starta eget Stockholm, hoppas vi att fler stockholmare startar företag inom olika branscher, säger Ariane Pousette, ansvarig projektledare på Invest Stockholm.

Välj den rådgivning som passar dig bäst

Målsättningen är att få fler att ta steget att starta eget genom möjligheten att välja den form av rådgivning som passar respektive entreprenör bäst.

Nyföretagarrådgivningen bygger på tre steg som tillsammans skapar en tydlig resa mot att förverkliga en ny affärsidé. I det första steget sker inspiration främst genom föreläsningar, i andra steget sker idéutveckling exempelvis i workshops och i det tredje steget sker affärsrådgivning och start av företag. Den 15 juli öppnar tjänsten och en större lansering äger rum i augusti.

Fler får möjlighet att erbjuda rådgivning

Starta eget Stockholm ska också ge möjlighet till fler företagsfrämjande aktörer att erbjuda rådgivning. Du som är intresserad av att bli nyföretagarrådgivare kan ansöka redan nu.