Inget traditionsenligt studentfirande

Publicerad:

Uppdaterad:

På grund av spridningen av coronaviruset kan ett traditionellt studentfirande tyvärr inte arrangeras i år. Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad gör samma bedömning som alla andra kommunala gymnasieskolor i Stockholms län.

– Hur tråkigt det än är för årets studenter, så finns tyvärr ingen möjlighet att arrangera ett traditionellt studentfirande och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför ser vi ingen annan utväg än att ställa om studentfirandet för att fira på andra sätt än så som det brukar se ut, säger Peter Lyth, gymnasiedirektör i Stockholms stad.

Utdelning av betyg kommer att genomföras. Varje gymnasieskola ska se över så att de ceremoniella inslagen i samband med det, fungerar i överensstämmelse med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.