Dagliga verksamheter öppnar successivt

Publicerad:

Uppdaterad:

Antalet smittade och misstänka fall i covid-19 minskar. Därför öppnar successivt daglig verksamhet, under förutsättning att det inte förekommer risk för smittspridning.

Många dagliga verksamheter tar emot besökare som kommer från flera olika boenden, och i vissa fall från olika kommuner. På flera dagliga verksamheter som bedrivs i staden deltar personer som tillhör riskgrupper för sjukdomen covid-19. För att skydda riskgrupperna och minska risken för smittspridning har dagliga verksamheter tidigare varit stängda.

Sedan 1 juni kan dagliga verksamheter successivt öppna igen. Eftersom det är olika förutsättningar för olika verksamheter och deltagare gör varje daglig verksamhet en riskbedömning innan den kan öppna. 

Kontakta din dagliga verksamhet för att ta reda på vad som gäller just där.