Tips på aktiviteter

Publicerad:

Uppdaterad:

Även om många evenemang och sociala aktiviteter är inställda nu, finns mycket att göra på din fritid – utomhus eller hemma online. Tänk dock på att hålla avstånd till varandra när ni är ute.

En vädjan från expertmyndigheter och Stockholms stad: 

Vårsolen lockar och om du går ut, var noga med att hålla avstånd till varandra – Folkhälsomyndighetens rekommendation är minst två meter. Vi behöver alla, var och en, hjälpas åt och ta ansvar för att hindra spridningen av coronaviruset.

Är du över 70 år rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du begränsar dina nära kontakter och stannar hemma så mycket som möjligt under en tid framöver.

Träna med #ingaredskap nästan överallt!

Ta vara på tillfällen i din vardag, med föremål du har omkring dig för att träna och röra på dig. Stockholmsgymmet är motion och träning var du än är, när som helst utan att det kostar något.

Det är fler än vanligt som tränar vid stadens utegym. Som ett led i att motivera till träning utan tillgången till redskap har kampanjen Stockholmsgymmet berikats med konceptet #ingaredskap. På en affisch som sitter på anslagstavlorna vid flera av stadens utegym tipsas det om övningar att göra med hjälp av den egna kroppsvikten, utan redskap.

Ladda ner affischen och inspireras till träning som du kan utföra nästan överallt och få inspiration på aktiviteter och rörelse genom Stockholmsgymmet!

Nio övningar, affisch (pdf, 2 MB, nytt fönster)

Njut av våren i våra naturreservat

Vandra eller cykla längs sjöar, ängar och skogar, paddla i lugna vattendrag, eller klättra bland grottor. I Stockholms stad finns tio naturreservat och ett kulturreservat. De är fria att uppleva för alla, året om.

På Kulturhuset Stadsteaterns playtjänst kan du se livesända konserter, teater och samtal, för både barn och vuxna. Varje dag klockan 19.00, när ridån vanligtvis går upp, syns dessutom skådespelare på Kulturhuset Stadsteaterns sociala medier. Det blir poesi, musik, teater och mer!

Digitala visningar av Stadshuset

Medan den ordinarie visningsverksamheten i Stadshuset är stängd bjuder visningspersonalen på minivisningar på Stadshusets Facebooksida. Lär dig mer om bland annat Mälardrottningen i Gyllene salen, Prins Eugens fresker och de vackra draperierna i salen Tre Kronor!

Du kan besöka Stadshusparken och hitta de olika skulpturer som finns med hjälp av Stadshusets skulpturkarta. Med audioguiden kan du även passa på att gå en guidad visning i parken. Visningen tar cirka 30 minuter och kan laddas ner via appen Guidigo.

På Visit Stockholms webbplats kan du hitta mer tips på både digitala och fysiska aktiviteter i staden. Upplev livesända spelningar från Stockholm eller någon av stadens vackra parker. En del museer håller fortfarande öppet, men med försiktighetsåtgärder.