Staden uppmärksammar årsdagen av terrorattentatet

Publicerad:

Uppdaterad:

Den 7 april är det tre år sedan fem människor miste livet i terrorattentatet på Drottninggatan. Händelsen har satt spår hos många människor. På årsdagen uppmärksammar Stockholms stad minnet av dagen.

Den 7 april lades ett blomsterarrangemang på platsen för det tänkta minnesmärket på Sergels torg, vid muren mot Kulturhusets fasad. Vid lunchtid hedrade kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck (M) och oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) minnet med ett besök på platsen.

Blommor och minnesföremål

Den 8 april samlar staden in blommor och andra minnesföremål. De placeras på Stadshusets borggård, skyddat från väder och vind. Minnesföremålen kommer sedan att samlas in och fogas till Stadsmuseets samling av minnesföremål kopplade till den 7 april.