Förändringar för stadens museer och Kulturskolan

Publicerad:

Uppdaterad:

Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset har Stockholms stad beslutat att tillfälligt stänga Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs konsthall. Kulturskolans verksamhet kommer under en period att ske via digitala träffar.

Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs konsthall håller tillfälligt stängt från den 23 mars och tills vidare.

Trots att lokalerna är stängda fortsätter museernas verksamheter, men i andra former. Ta gärna del av det utbud som finns via digitala kanaler, till exempel Digitala Stadsmuseet och Stadsmuseets Instagramkonto med historiska bilder från Stockholm.

– Vi arbetar också med nya utställningar som stockholmarna kan se fram emot att se när vi öppnar igen, säger Fredrik Linder.

Kulturskolan övergår till digital träffar

Kulturskolan i Stockholms stad kommer under en tid framöver att enbart bedriva kursverksamhet via digitala träffar. Den 23 mars skickades information till berörda vårdnadshavare och myndiga elever via e-post.

Den tillfälliga övergången gäller all betald kursverksamhet - alltså kurser som vårdnadshavare eller elever betalar för och som vanligtvis genomförs i antingen kulturskolans egna lokaler eller på skolor i Stockholms stad.

– Vi ser att allt färre elever kommer till våra fysiska lokaler eftersom allmänheten uppmanas till färre sociala kontakter för att minska smittspridningen. Vi vill använda våra resurser på bästa sätt genom att tillfälligt erbjuda våra elever att fortsätta sina kurser på distans, säger Jelena Veljkovic, chef för Kulturskolan Stockholm.

All undervisning ställs in under perioden 24 till 29 mars för att verksamheten ska kunna genomföra omställning till digital undervisning. Från och med den 30 mars och en tid framåt kommer alla kurser att fortsätta som distanskurser.

El Sistema Stockholm och Kulturköp fortsätter sin verksamhet så länge grundskolornas lokaler är öppna.