Externt sjukhus på Stockholmsmässan

Publicerad:

Uppdaterad:

Stockholmsmässan bistår Region Stockholm och Försvarsmakten i arbetet med att etablera ett externt sjukhus inklusive intensivvårdsplatser i mässfastigheterna. Arbetet med att få verksamheten på plats inleddes den 22 mars.

Stockholmsmässan ställde givetvis sin anläggning till förfogande då förfrågan kom och är redo att göra vad som krävs för samhället nu. Arbetet i fastigheten sker med ett gemensamt fokus på att säkerställa de resurser som sjukvården i Stockholmsregionen behöver.

Stora delar av Stockholmsmässans verksamhet ligger nere sedan regeringens beslut om att sammankomster och tillställningar, både inomhus och utomhus, med mer än 500 personer ska ställas in tills vidare. Mindre möten genomförs dock som planerat, under säkra förhållanden och i linje med expertmyndigheternas riktlinjer och de beslut som fattas.

Om Stockholmsmässan

Stockholms stad äger 50,4 procent av bolaget Mässfastigheter i Stockholm AB där Stockholmsmässans verksamhet bedrivs. Stockholms Handelskammare äger 49,6 procent.