Grow´in Skärholmen: Leva och bo – äldreomsorg

Datum:

Tid:

Plats: Skärholmstorget

Den 24 september bjuder vi dig över 65 år på en heldag med föreläsningar, musikunderhållning och mycket mer.

Under dagen kommer besökare kunna ställa frågor till olika kommunala verksamheter som vänder sig till invånare som är över 65 år. Vilket stöd kan man få? Vad krävs för att få stöd och hur går man tillväga för att ansöka?

På plats kan du träffa medarbetare från:

 • Skärholmens anhörigstöd
 • Dagverksamhet
 • Stödverksamheten
 • Skärholmens hemtjänst
 • Sätra vård- och omsorgsboende.

Passa på att prova på innovativ teknik som används i våra verksamheter och tyck till om framtidens äldreomsorg!

Program

 • 11.00–11.30 Äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner inviger dagen med temat framtidens äldreomsorg. Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldreomsorg i egen regi i Skärholmen är konferencier under dagen.
 • 11.45–12.30 Ann-Christin Kärrman, Silviasjuksköterska, filosofie magister och utvecklingsansvarig vård och omsorg på Svenskt Demenscentrum, ger en föreläsning om framtidens äldreomsorg ur ett demensperspektiv. Hon föreläser bland annat om hur samhället kan bli mer ”demensvänligt” och framtidens äldreomsorg.
 • 12.40–13.25 Musik man minns med Ruperts orkester. Ruperts orkester består sedan några år av sex spelglada gentlemen som gillar att spela och sjunga sådan musik som deras generation har vuxit upp med och som de själva kallar ”Gamla Godingar”. Gruppen har sina rötter i Salems spelmänsgille som bildades på 80-talet. Idag samarbetar de med Folkuniversitetet. Utöver folkmusiken spelar Ruperts även, eller kanske framförallt, glad melodisk musik i form av evergreens, schlagers och visor.
 • 13.40–14.15 Skärholmens sim- och idrottshall berättar om sin verksamhet riktat mot äldre och kör ett prova på pass med ”stabil senior balans”. 
 • 14.30–15.15 Allsång med Linda Rapp & Company är en medryckande och oförglömlig upplevelse. Linda Rapp är en allsångsvirtuos ut i fingerspetsarna. Hon har ar musicerat och uppträtt med Lasse Berghagen, Pernilla Wahlgren, Lill-Babs och Siw Malmqvist för att nämna några. Linda sjunger och spelar både gammalt och nytt som alla kan sjunga med i, allsång helt enkelt!
 • 15.25–16.10 Kognitiva terapeuten Satu Bernell föreläser om livsglädje och talar bland annat om åtta nycklar för att öka glädjen i livet.
 • 16.20–17.05 Musik i livet - Boel Hillerud och Catharina Ericsson tillhör Ericsbergskvartteten och spelar stråkmusik musik från barock till nutid. I Skärholmen kommer de att spela klassisk musik med viola ackompanjerat av piano. En njutningsfull liten konsert tillägnat livet.
 • 17.15–17.30 Pausgympa! Medarbetare från Sätra vård – och omsorgsboende leder ett kort och stärkande gymnastikpass som passar alla förmågor.
 • 17.45–18.45 Lokala favoriterna EM & The Bailers bjuder på svängande rock från 1950-talet.

Dessutom kommer socialtjänsten att finnas på plats klockan 10.00–16.30 för att berätta om sin verksamhet och svara på frågor.

Även stadsdelsnämnden kommer att ha representanter klockan 13.00–14.00 för att möta stadsdelens invånare och föra samtal om Skärholmen och äldreomsorgsfrågor idag och i framtiden. Den 24 september kan du träffa dessa politiker på plats:

 • Agneta Johansson (M)
 • Marie-Louise Olofsson (M)
 • Ulrika Lorentzi (S)
 • Salar Rashid (S)

Om Grow'in Skärholmen

Mellan den 16 september och 1 oktober pågår evenemanget Grow'in Skärholmen som lyfter Skärholmens utvecklingspotential och framtid för boende och näringsliv – nuvarande och framtida.

Under denna period förvandlas torget vid spegeldammen till ett evenemangstorg med plats för samtal, möten, aktiviteter och underhållning.

Initiativet kommer från centrumägaren Grosvenor och Skärholmens stadsdelsförvaltning. Målet är att utveckla och tillvarata Skärholmens potential med en levande blandning av

 • handel
 • företag
 • arbete
 • matupplevelser
 • bostäder
 • kultur
 • samhällsservice
 • rekreation.

Inom de kommande åren ska också en knutpunkt för kollektivtrafik och transport skapas.

Läs mer om Grow'in Skärholmen och programmet.