Digital invigning av Slussbron

Datum:

Tid:

Plats: Digitalt

Välkommen till den digitala invigningen av Slussbron – i folkmun kallad "guldbron"!

Ombyggnationen av Slussen har kommit till den fas där den viktiga sammankopplingen mellan Slussen och Gamla stan ska tas i bruk. Stockholms stad kan nu med glädje meddela att H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan kommer att inviga Slussbron den 25 oktober 2020.

Program

Klockan 11.00
Medverkar ett antal gäster i vår ”Bro-studio” under ledning av moderator Titti Schultz. Bland annat chefsarkitekt Spencer De Grey, konstnär Ernst Billgren och Slussbrons projektledare Ida Mann. Det blir också framträdanden av Sabina Ddumba och Arméns musikkår.

Klockan 11.50
Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, hälsar välkommen.

Klockan 12.00
H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan inviger den nya Slussbron.